В последните две седмици британското кралско семейство живее в сянката на автобиографичната книга на принц Хари, която разкри както тайни от "кухнята" на кралския двор, така и многото скрити конфликти в него.

анкета

Какво мислите за автобиографичната книга Spare на принц Хари?

Виж резултати

Пълни лъжи, само търси слава 16.4%

Да си гледа Меган и да си затваря устата 30.3%

Крайно време беше някой да натрие носа на британския кралски двор 26.5%

Не ме занимавайте с глупости 26.9%

Освен двете широко рекламирани интервюта за CBS и ITV преди излизането й, принцът даде и редица интервюта след пускането в продажба на Spare. Едно от тях е за британския вестник Telegraph, където се появява и поредното "скандално" признание.

Хари казва, че се притеснява кой ще е следващата "резерва", като има предвид децата на брат си. "Макар с Уилям да сме разговаряли за това веднъж или два пъти, и той да подчерта, че неговите деца не са моя грижа, аз все пак се чувствам отговорен за това, че някой от тримата, поне един, ще бъде като мен - резерва. А това е болезнено."

Снимка 602205

Източник: GettyImages

38-годишният херцог на Съсекс има предвид наименованието на книгата си Spare (резерва от английски), което се отнася до изказването на тогава все още принц Чарлз, който благодари на принцеса Даяна, че му е осигурила един наследник и една резерва (the heir and the spare).

Снимка 585291

Източник: GettyImages

Принц Уилям в момента е престолонаследник за британския престол. Най-голямото му дете деветгодишният принц Джордж пък е следващият по ред за трона. Предполага се, че Хари има предвид седемгодишната принцеса Шарлот или четиригодишния принц Луис като евентуални "резерви".