Покрай Мегзит широко дискутирани бяха не само отношенията на Меган Маркъл с Кейт Мидълтън и кралицата, но и тези на принц Хари с брат му Уилям и баща му Чарлз. Слухове и предположения чухме много, но в интервюто с Опра Уинфри херцогът на Съсекс разкри истината от своята гледна точка.

Меган Маркъл, принц Хари, Опра Уинфри и разкритията за кралския двор

Меган пред самоубийство заради кралския двор

Тежки спомени и обвинения

По думите му, всички са се държали добре с Меган до тяхното турне в Австралия и Нова Зеландия. На него тя е показала колко страхотно се справя с кралските си ангажименти и след това всичко се е променило. А у Хари се е зародил страхът, че историята с майка му Даяна може да се повтори.

Той е категоричен, че е нямало да се стигне до напускането му на кралския двор, ако не е била Меган. Просто е нямало никога да събере смелостта да го направи, защото е бил "в капан", но не го е разбирал.

Снимка 521901

Източник: GettyImages

"В момента, в който срещнах Мег, нашите светове се сблъскаха по най-невероятния начин и аз осъзнах колко съм притиснат от системата, както са и другите от моето семейство", откровен е той. И признава, че тя буквално го е спасила, без да задава много въпроси и без колебания.

Принц Хари разкри също така, че след обявяването на решението за Мегзит е разговарял с кралицата три пъти по телефона. Миналата година двамата са си говорили толкова, колкото не са през предишните години. Между двамата има силна връзка и голямо разбиране, а херцогът подхожда с дълбоко уважение към нея.

Не същото обаче може да се каже за принц Чарлз. Двамата с Хари са се чували няколко пъти след напускането на кралския двор, след което бъдещият английски крал е спрял да вдига телефона на сина си.

Снимка 521921

Източник: GettyImages

Според херцога на Съсекс, причината родителят му да реагира така е фактът, че е решил да вземем нещата в свои ръце и да се погрижи за своето бъдеще, както и за това на семейството си.

За баща си Хари казва още, че поведението му го е разочаровало много, защото самият той познава много добре болката от загубата и е минал през същото. "Винаги ще го обичам, но има и много болка", заявява той и подчертава, че ще продължи да прави необходимото, за да поправи отношенията им. Но ще е трудно, защото "те си знаят тяхното".

В това число принц Хари включва и брат си Уилям, с когото също очевидно не са в никак добри отношения. "Минахме през ада заедно, но сега сме на различни пътища", обяснява той и не крие надеждата си, че времето може да оправи нещата помежду им.

Снимка 521922

Източник: GettyImages

Освен проблеми с комуникацията, Хари е изпитал и чисто финансови затруднения заради Мегзит. "Моето семейство буквално ме отряза финансово и не можех да си позволя сигурност за нас", казва той. А думите му противоречат с разпространените твърдения, че принц Чарлз им е осигурил парична подкрепа за първите месеци живот зад океана.

Меган Маркъл, обвиненията от кралския двор и била ли е херцогинята на Съсекс жертва на заговор

Меган - жертва или насилник

В какво я обвиняват

Заради безизходицата, Хари и Меган са нямали друг избор, освен да се съгласят на предложените им сделки с Netflix и Spotify, с които да се обезпечат финансово. Добре че са били парите, които Даяна е оставила на по-малкия си син, за да може въобще да се решат на тази сериозна крачка и да се закрепят поне в началото.