От вторник, 2 април, принц Хари и Меган Маркъл имат свой официален и отделен профил в Instagram. Досега споделяха един с Уилям и Кейт, но сега предприеха поредната стъпка към официалната си раздяла с тях.

В профила sussexroyal може да има само една публикация, но предизвика истински фурор в социалните мрежи. Интересът към Хари, Меган и техните снимки се измерва най-добре с броя последователи - над 2.6 милиона за един ден.

Пет часа и 45 минути бяха необходими, за да подобри профилът на Хари и Меган в Instagram рекордът на Гинес за най-бързо натрупан милион последователи. Досега той се държеше от корейската поп звезда Канг Даниел, при когото седем цифреното число се натрупа за 11 часа и 36 минути.

Други, предизвикали подобни вълнения в социалната мрежа, са Дейвид Бекъм и папа Франциск. Но къде са те, къде са херцогът е херцогинята на Съсекс. Рекордът е подобрен със значителна преднина и броят на последователите им продължава да расте доста бързо, предава BBC.

Принц Хари, Меган Маркъл и как херцогинята се подготвя за раждането

Какви ги върши Меган Маркъл преди раждането

Бъдещият татко не се отделя от нея

В профила си Хари и Меган споделиха някои непоказвани досега снимки, а в бъдеще ще обявяват важни събития, както и каузи, които ги вълнуват. С наближаването на раждането на първия им наследник явно ще се наложи да обновяваме често newsfeed-a си в Instagram, за да научим първи голямата новина.