Ако има нещо, което няма как да отречем на Хари и Меган, то е, че се ползват със статута на суперзвезди независимо дали са в Европа, или в САЩ, където в момента е постоянният им дом. Това обаче идва на определена цена.

Принц Хари, Меган Маркъл и делото, което той води в Англия заради охраната на семейството му

Защо Хари и Меган се притесняват за сигурността си

И делото, което заведоха

Стана ясно, че къщата на херцозите на Съсекс в Монтесито, Калифорния, няколко пъти е била обект на нападения.

Според информация на таблоида Sun в дома на принц Хари и съпругата му, където те живеят с тригодишния си син Арчи и едногодишната Лилибет, на два пъти е влизал натрапник в рамките на 12 дни.

Полицията на Санта Барбара се е отзовавала и двата пъти. Първият е бил на 19 май тази година, когато се е падала и четвъртата годишнина от сватбата на Хари и Меган. Второто посещение на полицаите в дома в Монтесито е на 31 май - денят, в който херцозите и децата им са отпътували за Великобритания за Платинения юбилей на кралицата.

Случаите са регистрирани от служителите на реда като нахлуване с взлом, престъпление срещу собствеността и съмнителни обстоятелства около двете. Hello напомнят, че Хари и Меган са викали полицията общо шест пъти за последните 14 месеца.

Двойката и децата им живеят в Шато ъф Ривър Рок, както се нарича дома им в Калифорния, от юни 2020 г. Имотът разполага с частен тенис корт, спа помещения и детска площадка, като към него води частна улица, преградена с портал, който се охранява.