На Хари и Меган явно все по-често ще им се налага да пристъпят прага на съдебната зала. След като херцогинята се оказа въвлечена в дело за клевета, заведено от нейната полусестра, сега и принцът се изправя в съда.

Меган Маркъл, Саманта Маркъл и поредна глава от съдебната сага между двете сестри

Съдебната драма на Меган Маркъл

Борбата със сестра й продължава

На 7 юли адвокатите на Хари поискаха съда в Лондон да даде разрешение за съдебна ревизия на статута на охраната му във Великобритания.

След като принцът и Меган Маркъл се оттеглиха от кралските си задължения през 2020 г., Изпълнителният комитет за защита на кралски и публични фигури (ИКЗКПФ) премахна Хари от автоматично полагащото му се право да бъде пазен, заедно със семейството си, от английската полиция, докато е на територията на страната.

Снимка 576756

Източник: GettyImages

Отговорът на ИКЗКПФ, че защита на херцозите на Съсекс се осигурява "гъвкаво и според случая". На което адвокатът на Хари Шахийд Фатима отвърна, че "гъвкаво понякога означава просто липса на охрана".

Още преди месеци адвокатите на семейството на принца заявиха, че той не се чувства сигурен да доведе децата си - тригодишния Арчи и едногодишната Лилибет, във Великобритания, защото няма охрана.

Решението на съда тепърва предстои, но от People цитират адвоката, който представлява английското правителство и ИКЗКПФ. Сър Джеймс Еди казва, че Хари "не може просто така да иска охрана", защото е внук на кралицата.