Предстоящите мемоари на принц Хари са може би една от най-чаканите книги за 2022 г. За написването ѝ Хари ще си сътрудничи с писателя и носител на Пулицър Джон Морингър.

Принц Хари, биографичната му книга и изненадите, които готви херцогът на Съсекс

Ударът, който принц Хари готви на кралския двор

Отмъщението се сервира студено

Но колкото и очаквана да е сред широката публика, със сигурност книгата ще донесе и  притеснения сред кралските особи. Те пък произтичат от факта, че Хари би могъл да сподели доста неща за своята мащеха Камила.

В тази връзка Анджела Левин - авторът на книгата за принца, която излезе през 2018 г., споделя: "Официално биографията на Хари ще се появи в края на годината. И, да, в нея той ще говори открито затова как Камила Паркър е пряко отговорна за психическото му здраве, защото всъщност тя открадна баща му и разруши семейството."

Снимка 566030

Източник: GettyImages

Анджела веднага отбелязва и факта, че Хари винаги е премерен в приказките си и че се държи учтиво с Камила. Но не скрива също и опасенията си, че мемоарите биха могли да се разтълкуват като "злобни" към кралското семейство. Биха могли да повлияят и на връзката на Хари с баща му, принц Чарлз.

"Принц Чарлз обича твърде много Хари. Затова би бил толерантен към него и би го оставил да постъпи както прецени. Но ако види написано мнението му за Камила, вероятно ще остане разочарован и наранен."

Камила Паркър, бъдещата й роля на кралица консорт и какво смятат принц Уилям и принц Хари за нея

Уилям и Хари за бъдещата роля на Камила

Мълчанието знак на одобрение ли е

В последното официално прессъобщение по въпроса се казва, че книгата на Хари ще обхване живота му "през очите на обществото" от детските му години до съвремието. Ще се акцентира най-вече върху обществените му ангажименти, отдадеността му към военния дълг, който два пъти го отвежда на фронтовата линия на Афганистан, както щастието, което му носи семейството. Така че, явно, все пак Камила няма да бъде основният фокус, пише Cosmopolitan.