Принц Хари ще бъде в центъра на планиран процес във Върховния съд срещу издателя на вестник Daily Mirror по обвинения в хакване на телефона, постанови съдия преди броени дни.

Принц Хари, Меган Маркъл и новината, че са получили покана за коронацията на Чарлз

Получиха ли покана за коронацията Хари и Меган

И ще присъстват ли на церемонията

Кралската особа е една от няколкото публични личности, чиито съдебни дела срещу Mirror Group Newspapers (MGN) ще бъдат разгледани на процеса, който ще започне на 9 май. MGN оспорва исковете и твърди, че някои са предявени твърде късно.

Съдия Тимъти Фанкорт постановява, че делото на херцога на Съсекс, в което твърди, че е била събрана незаконна информация от името на журналисти на MGN между 1996 и 2010 г., трябва да бъде част от процеса.

Дейвид Шерборн, адвокат, представляващ Хари и другите ищци, казва по-рано пред съда, че херцогът ще бъде "единственият свидетел", на когото се разчита в неговия случай, предполагайки, че той евентуално би могъл да даде показания в съдебната зала.

Снимка 609706

Източник: GettyImages

Други знаменитости, замесени в случая, включват бившият член на британската поп групата на Girls Aloud Черил Коул, актьорът Рики Томлинсън, бившият футболист и телевизионен водещ Иън Райт и наследниците на покойния певец Джордж Майкъл.

Предвижда се процесът да продължи от шест до седем седмици. Делото на Хари се отнася до 148 статии, публикувани между 1996 и 2010 г., включително информация, за която се твърди, че е получена чрез незаконни средства, като хакване на телефони.

Принц Хари, Меган Маркъл и новината за кръщенето на Лилибет

Хари и Меган - отново пренебрегнати

Защо семейството на принца не присъства на кръщенето на Лилибет

Принцът води и две отделни съдебни дела срещу Associated Newspapers Limited (ANL), издателя на The Mail, The Mail on Sunday и MailOnline, припомнят от Reuters.