Какво е мястото на Хари и Меган в кралското семейство и трябва ли да присъстват на коронацията? Това е въпрос, който много поданици на крал Чарлз си задават. Миналата седмица двамата бяха помолени от двореца да освободят жилището си в Англия Фрогмор Котидж.

Принц Хари, Меган Маркъл, Фрогмор Котидж и новината, че домът им се дава на принц Андрю

Бъкингамският дворец гони Хари и Меган

Херцозите на Съсекс остават без дом в Англия

Принцът и американската му съпруга живеят в Калифорния и, предвид прекалено личните разкрития, които направиха в документалното риалити Harry & Meghan и в автобиографията на Хари, е съвсем нормално да не са добре дошли във Великобритания.

Въпреки това двамата потвърдиха, че са получили покана за коронацията на Чарлз - тема, по която дълго време се спекулираше. "Мога да потвърдя, че херцогът наскоро получи мейл от офиса на Негово величество относно коронацията", казва представител на двойката пред ВВС.

Снимка 604438

Източник: GettyImages

Той обаче допълва, че не може да потвърди дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще присъстват на церемонията, която ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон.

На събитието се очаква да присъстват много международни държавни глава и монарси, както и близки до кралското семейство. Официалните хартиени покани за коронацията все още не са разпратени, но голяма част от гостите са предупредени да не планират нищо за 6 май.