И докато от йорданския кралски двор идват изненадващи новини за сватба, членове на британския потвърдиха новината за кръщене. Разбира се, че става дума за принц Хари, Меган Маркъл и едногодишната им дъщеричка.

Принцеса Иман, кралица Рания и моминското парти на дъщерята на крал Абдула

Засенчиха ли кралица Рания

Кралицата - на моминското парти на дъщеря си

Кръщенето на Лилибет-Даяна се е състояло на 3 март в дома на семейството в Калифорния в тесен кръг. "Потвърждавам, че принцеса Лилибет-Даяна беше кръстена на 3 март от архиепископа на Лос Анджелис преподобния Джон Тейлър", казва представител на Хари и Меган пред People.

Според друг източник на изданието, херцозите на Съсекс са поканили крал Чарлз и кралицата-консорт Камила, както и принц Уилям с Кейт Мидълтън на събитието, но те не са присъствали.

Майката на Меган Маркъл Дория Рагланд обаче е била там, а кръстник на малката Лилибет е близкият приятел на Меган, режисьорът и сценарист Тайлър Пери. Пери е пристигнал в Монтесито с 10-членен госпъл хор.

Снимка 607734

Източник: GettyImages

Лилибет-Даяна Маунтбатън-Уиндзор и по-големият й брат - тригодишният Арчи Маунтбатън-Уиндзор, автоматично станаха принц и принцеса след възкачването на дядо им Чарлз на престола. Тази промяна обаче все още не е отразена на официалния сайт на кралското семейство, където те са просто "господин" и "госпожица".