Преди ден принц Хари и Меган Маркъл участваха на първото си официално публично събитие от много месеци насам. Херцогинята получи награда в Ню Йорк и беше придружавана от съпруга си, и майка си.

Меган Маркъл и принц Хари - с впечатляваща публична проява в САЩ

Изненадващият избор на Меган Маркъл

Херцогинята получа награда

А защо толкова рядко виждаме Хари и Меган на публични места стана ясно само часове по-късно. Според информация на CNN автомобилът на семейството е бил преследван от папараци, а изходът от преследването е бил "почти катастрофален".

Полицията на Ню Йорк съобщава, че до катастрофа не се е стигнало, но това не омаловажава факта, че принцът и съпругата му бяха почти застигнати от съдбата на майка му принцеса Даяна. Ето и част от официалното изявление на двойката.

"Миналата нощ херцогът и херцогинята на Съсекс, и г-жа Рагланд (майката на Меган - б.а.) бяха намесени в почти фатално автомобилно преследване, предизвикано от няколко много агресивни папараци."

Говорителят на Хари и Меган уточнява, че почти два часа колата им се е опитвала да избяга от папараците, които са ги преследвали с автомобили, мотоциклети и скутери. Междувременно едва не е предизвикала катастрофа и едва е избегнала сблъсък с пешеходци.

Той допълва, че семейството на принца разбира интереса към себе си, който е нормален, когато си публична личност, но не трябва да бъде за сметка на сигурността на никого. През 1997 г. Хари и Уилям губят майка си принцеса Даяна именно след катастрофа, предизвикана от папараците, които преследват колата й.