Днес целият свят е вперил поглед във Великобритания, където най-дълго царувалият й монарх ще бъде погребан днес. Най-известните политически лидери от цял свят, както и почти всички членове на кралското семейство ще бъдат там.

Принц Уилям, процесията с ковчега на баба му кралица Елизабет и как това е събудило спомени за смъртта на майка му

Скритата травма на принц Уилям

Какво разкри синът на Чарлз и Даяна

Включително и принц Джордж и принцеса Шарлот.

Деветгодишният син на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и седемгодишната му сестра ще бъдат част от погребалната процесия зад ковчега на прабаба си, която стига до Уестминстърското абатство.

Те ще бъдат съпроводени от родителите си. Процесията ще бъде водена от крал Чарлз и кралицата-консорт Камила. Веднага зад тях е единствената дъщеря на кралица Елизабет принцеса Ан и съпругът, последвани от принц Андрю и принц Едуард със съпругата си Софи.

Принцът и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт, са следващите по ред в процесията, като между тях ще вървят двете им деца. Веднага зад тях са херцозите на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл, съобщават ни от Royal Central.

Държавното погребение на кралица Елизабет е днес, 19 септември, от около 13 часа българско време в Уестминстърското абатство, Лондон. Очаквайте подробности.