Когато става дума за мода, мъжете в британското кралско семейство обикновено са на заден план. Няма как да е иначе, след като съпругите на принц Уилям и принц Хари - Кейт и Меган, с лекота фокусират вниманието към себе си с усета си към модата.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и основните разлики в стила на двете херцогини

С какво Меган е по-различна от Кейт

Коя е по-по-стилна

Кейт, съпругата на принц Уилям, е била на корицата на списание Vogue, а Меган, съпругата на принц Хари - гостуващ редактор.

Досега 71-годишният принц Чарлз не се нареждаше сред британските образци на стил, докато списание Vogue не го избра за най-модерния мъж в страната.

View this post on Instagram

on

"Винаги съм се възхищавал на начина, по който се обличате", казва главният редактор Едуард Енинфул на принц Чарлз, цитиран от Reuters. В интервюто, публикувано в новия брой на Vogue, Чарлз, който е изявен природозащитник, говори за устойчивата мода. 

А хвалбите за класическия му вкус изглежда изненадаха и самия него. В крайна сметка, обикновено той се облича в двуредни костюми с вратовръзка и кърпичка в тон.

Снимка 504114

Източник: GettyImages

"Мислех, че съм като спрял часовник... Хората започват да се обличат така, след като навършат 25 години“ - отговаря той със смях. „Радвам се на оценката ви, че това е стилно. Обръщам внимание на детайлите, на цвета и на подобни неща."

View this post on Instagram

on

"Аз съм от хората, които мразят да изхвърлят каквото и да било. Затова предпочитам дрехите да се поддържат, дори да се кърпят, вместо да се откажа от тях", казва още принцът и призовава производителите и потребителите да не разхищават толкова.

Принцеса Даяна, Кейт Мидълтън, Кейт Бланшет и звездите, които не обичат да носят дрехите си по веднъж

Звездите, които носят дрехите си повече от веднъж

С уважение към модата и с отговорност към природата

„Струва ми се, че сега има много възможности в сектора на устойчивата мода за преодоляване на навика да изхвърляме дрехи, или каквото и да било", допълва той.