Бащата на принц Хари принц Чарлз бе един от най-разочарованите от решението им с Меган да напуснат кралския двор. Той наистина много се постара да ги накара да се почувстват комфортно, особено Маркъл, която дори заведе до олтара.

Въпреки тези усилия и сериозната финансова помощ, Хари избра да послуша съпругата, а не родителя си. Но бащината обич е достатъчно силна, а Чарлз проявява достатъчно разбиране към ситуацията.

След първоначалния гняв и разочарование, бъдещият крал взе решение отново да помогне финансово на Хари и Меган, но само за първата година от новия им живот. Така той ще поеме всички техни финансови нужди в рамките на милион, два, а може би и повече.

Снимка 454062

Източник: GettyImages

И тук проблемът, който излиза на преден план, е с какви пари Чарлз ще подпомага сина си и снаха си. От кралския двор са категорични, че това са негови лични финанси, а не тези на херцогство Корнуол, което той ръководи. С други думи - отново пари на данъкоплатците. 

Принц Хари, Меган Маркъл и защо им е бесен принц Чарлз

Чарлз е бесен на Хари и Меган

Разочарованието е голямо

Все пак, Чарлз има възможността да подпомогне финансово Хари и Меган с милионите, които е наследил от фонда на Кралицата майка и крал Джордж VI. Но конкретна яснота за произхода на финансите, които ще отлетят към Канада, надали ще получим, пише Page Six.