Един от най-интересните и спорни аспекти от раздялата на принц Хари и Меган Маркъл с кралския двор безспорно е финансовият. Те пожелаха финансова независимост, но е трудно да говорим за такава, след като в сметката на херцога на Съсекс има десетки милиони.

А баща му принц Чарлз е един от хората, останали най-недоволни от решението му да заживее нов живот извън протокола. И не само заради това, че се противопоставя на короната, но и... заради пари.

Бъдещият крал не Великобритания е този, който е помогнал най-много на сина си Хари, и то не само от финансова гледна точка. Той е направил всичко по силите си, за да компенсира липсата на майка му Даяна, както и да помогне на Меган да се интегрира в кралското семейство.

Снимка 462027

Източник: GettyImages

Чарлз е инвестирал и сериозна част от личните си финанси, за да подпомогне мащабния ремонт на Frogmore Cottage в замъка Уиндзор, който трябваше да бъде семейното гнездо на Хари и Меган. Сега обаче ще го посещават от време на време, а тези над 2 милиона паунда сякаш отидоха на вятъра.

Освен това, херцогът на Корнуол всяка година дава по още над 2 милиона паунда на своя син от парите, изкарани от селско-стопанската дейност, която се развива в графството под негово ръководство. Откакто се е събрал с Меган пък, тази сума е нараснала до над три милиона, пише Daily Mail.

Принц Хари, появата му в Бъкингамския дворец и това ли беше последния му кралски ангажимент

Това ли беше сбогуването на Хари

Засега толкова

И въпреки цялата тази емоционална и финансова подкрепа, принц Чарлз е истински разочарован и огорчен, че не успя да накара Меган да се почувства у дома си, а Хари - да продължи да бъде неизменна част от кралското семейство.