Една от страстите на принц Чарлз още от ранна възраст е градинарството и отглеждането на цветя - хоби, което споделя с настоящата си съпруга Камила. И има възможност да го развива в имението Хайгроув.

Принц Чарлз, Камила и посещението им на Цветното изложение в Сандрингам

Общото хоби на Чарлз и Камила

Принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол имат еднаква страст

Колкото и далече да е Хайгроув обаче, вече имаме възможност да усетим аромата му.

Благодарение на нов парфюм, който 73-годишният престолонаследник създава заедно с английския парфюмериен бранд Penhaligon. "Highgrove Bouquet е ново ухание, вдъхновено и създадено заедно с негово височество принца на Уелс, което отдава почит на невероятните ухания на лятото в градините Хайгроув", се казва на сайта им.

От Penhaligon уточняват, че парфюмът комбинира нотки на здравец, лавандула, хиацинт с базови нотки на кедър и мускус и се продава на цена от 152 британски паунда за 100 мл. От People уточняват, че 10 % от приходите ще бъдат дарявани за фондацията на Чарлз.

Дългогодишната част на принца по градинарството дава отражение и в замъка на кралицата Сандрингам, където вече няколко години всички плодове и зеленчуци са органични. "Няма нищо, което да може да се сравни с това да ядеш това, което сам си отгледал", казва Чарлз пред ВВС.