Навсякъде по света ключът към доброто възпитание на наследниците на знатни фамилии се крие в ранната детска възраст. А първите стъпки в обучението на младите принцове и принцеси започва още в момента на тяхното проговаряне.

Като бъдещи наследници на короната, от тях се очаква отлично възпитание и дисциплина. А какъв по-добър вариант да ги усвоят от едно военно училище, когато навършат подходящата за това възраст.

Именно военно обучение ще получи принцеса Елизабет, която е наследник на белгийския престол. Тя ще учи една година във военно училище, за да се подготви за кралските си ангажименти.

Снимка 480420

Източник: GettyImages

Както припомнят от People, военното обучение се прилага в различните кралски семейства по света от дълги години, но обикновено се отнася по-скоро за мъжете, отколкото за жените. Но не и за принцеса Елизабет. 

В свое официално съобщение кралският двор в Белгия обяви, че херцогинята на Брабант, която навърши 18 години на 25 октомври 2019 г., ще постъпи в Кралското военно училище в Брюксел за едногодишно обучение по социални и военни науки. Баща ѝ - крал Филип, е завършил същото учебно заведение.

Така Принцеса Елизабет продължава традицията в кралското семейство, според която възможно най-добрият начин да бъдат усвоени някои от качествата на бъдещия престолонаследник е именно Кралското военно училище.

Принцеса София, Швеция и защо кралската особа стана доброволка в болница

Защо тази кралска особа стана доброволка в болница

Принцеса София на първа линия в борбата с коронавируса