Готвачът и телевизионен водещ Антъни Бурдейн е намерен мъртъв в хотелската си стая тази сутрин. 

61-годишният Бурдейн е бил във Франция за снимките на поредния епизод от телевизионната поредица Parts Unknown. Колегата му Ерик Рипърт го е намерил преди броени часове. Това предава CNN. 

Според официалната информация, кулинарят, ресторантьор и тв водещ се е самоубил. Повече подробности засега не се съобщават.

Новината за смъртта на Бурдейн е повече от изненадваща. Както при повечето случаи с известни личности, които слагат край на живота си, нищо досега не подсказваше, че готвачът има подобни намерения.

Животът му изгледаше като сбъдната мечта за мнозина - безкрайни пътувания по целия свят, незабравими преживявания и кулинарни експерименти. И дори ти плащат за цялото това удоволствие.

Но тепърва ще се изяснява какво точно е тласнало Бурдейн към това да предпочете смъртта пред живота.

След броени дни, на 25 юни, Антъни Бурдейн щеше да навърши 62 години. Роден в Ню Йорк, с баща французин, кулинарят стана световноизвестен първо в публикациите се в редица издания, а след това и с автобиографичната си книга "Поверително от кухнята".

От пресата Бурдейн се прехвърля към телевизията. За първи път изгрява на малкия екран през 2002 г. с поредицата A Cook`s Tour. Три години по-късно започва работа по "Антъни Бурдейн: Без задръжки". Така дълги години успяваше да съчетае работата си като пътуващ тв водещ и главен готвач в изискван ресторант.

Къде би живял Антъни Бурдейн

Къде би живял Антъни Бурдейн

След като е видял стотици градове

Антъни Бурдейн ще бъде запомнен и със своя директен, хаплив и на моменти откровено циничен изказ. Той неведнъж е споделял за лудницата на кулинарния свят и за желанието си да избяга от всичко. Е, сега вече успя. Почивай в мир!