Самият факт, че прякорът ти е Планината, означава, че имаш доста впечатляваща физика. Точна такъв е и случаят с актьора от Game of Thrones Хафтор Бьорнсон.

Появиха се кадри от заснемането на Game of Thrones 8

Появиха се кадри от заснемането на Game of Thrones 8

Какво ще се случи в последния сезон

Той е известен с нечовешката си сила, за което допринасят и размерите му - 2.06 м. височина и близо 180 килограма. Да, впечатляващо, но още по-впечатляващо е постижението му на турнира Arnold Strongman Classic. На въпросното състезание се събират най-силните мъже на планетата, за да премерят сили в различни изпитания. 

Хафтор Бьорнсон счупи всички досегашни постижения, като вдигна 472 кг. Това е с близо четири килограма повече от предишния световен рекорд. Зад Планината остана трикратният победител от надпреварата Браян Шоу, и Михаил Шивляков, който се класира трети. 

За постижението си Бьорнсон бе поздравен лично от Арнолд Шварценегер и получи солидните 72 000 долара. Това е осмо поредно участие за актьора от Game of Thrones в Arnold Strongman Classic, като предишните му най-добри постижения бяха второ място през 2017 г. и пето - през 2016 г.