Светът зорко следи какво се случва със здравословното състояние на Пеле. И неслучайно. Все пак той е голмайсторът на Бразилия за всички времена като също и помага на страната си да спечели Световната купа през 1958, 1962 и 1970 г.

Пеле, новото му приемане в болница и какво е състоянието на легендата на футбола

Какво е състоянието на Пеле

Ето и какво се случва

Доказателство, че всички, особено бразилците, обичат Пеле и са загрижени за състоянието му, е фактът, че му отдадоха почит след победата на Бразилия над Южна Корея на мача от това Световно, като издигнаха банер с неговото име и снимка.

През септември миналата година научихме за отстраняването на тумор от дебелото черво на Пеле. Оттогава той редовно се лекува. От три седмици обаче отново е в болница в Сао Пауло.

Веднага след приемането му лекарите обявиха в изявление, че футболистът отговаря добре на лечението за респираторни инфекции и е подложен на "преоценка на химиотерапевтичното лечение".

Новата информация от болницата относно състоянието на Пеле обаче далеч не звучи толкова обнадеждаващо. Според нея сега се изискват по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции поради "прогресията на рака", пише BBC Sport.

Лошите новини бяха последвани и от изявление на дъщеря му Кели Насименто в Instagram, където тя написа, че футболистът ще прекара Коледа в лечебното заведение.

Пеле, COVID-19, Кристиано Роналдо, Марк Уолбърг и кой друг ще се включи в търга на бразилската легенда

Наближава последният голям търг на великия Пеле

Кои други звезди ще се включат със свои лични вещи

"Нашата Коледа у дома е прекратена", пише още тя. И допълва, че заедно с лекарите са взели решение, че по различни причини за всички ще е най-добре да останат в болницата, където се полагат всички необходими грижи за Пеле.