Няма две мнения по въпроса, че Пеле е един от най-добрите футболисти, играли тази игра някога. През последните години обаче бразилецът сериозно тревожи феновете си със здравословните проблеми, които изпитва.

Пеле, COVID-19, Кристиано Роналдо, Марк Уолбърг и кой друг ще се включи в търга на бразилската легенда

Наближава последният голям търг на великия Пеле

Кои други звезди ще се включат със свои лични вещи

През септември легендата на футбола беше приет в болница в Брализия, където претърпя операция за отстраняване на тумор в дебелото черво. Сега обаче 81-годишният Пеле отново е бил приет в болница.

Но засега няма място за притеснения, защото негови говорители казват пред AFP, че всъщност футболистът трябва да се подложи на химиотерапия, която задължително трябва да се проведе в болницата.

Другата добра новината е, че лекуващият му лекар е казал, че състоянието му е стабилно и се очаква да бъде изписан в идните дни. От BBC припомнят, че през 2015 г. Пеле се подложи на операция на простата, а през 2019 г. отново му се наложи да влезе в болница заради уринарна инфекция.

Едсон Арантес до Насименто, както е пълното име на легендата, е единственият футболист, печелил три пъти Световното първенство. Това се случи с екипа на Бразилия, разбира се, през 1958, 1962 и 1970 г. И е един от четиримата футболисти, които са вкарвали голове на четири Световни.