Днес Памела Андерсън няма нищо общо със секси блондинката от "Спасители на плажа", която си спомняме, и в това няма нищо нередно. Все пак актрисата вече е на 56 години, а напоследък предпочита открито да демонстрира как точно изглежда на тази възраст, вместо да заблуждава феновете си с корекции и много грим.

Памела Андерсън и причините да спре да носи грим

Защо Памела Андерсън спря да носи грим

Но усмивката не слиза от лицето й

Наскоро тя разкри, че е в пълна хармония със себе си, приема остаряването и не иска да го крие. А и откакто любимата й гримьорка е починала, няма желание да се гримира. Несъмнено блондинката успя да постигне и целта си да се откроява от всички други и погледите са вперени в нея, когато се появи на червения килим.

Последният път това се случи в началото на месеца The Fashion Awards в Лондон. Памела Андерсън избра елегантен бял костюм за събитието, а на лицето й без капка грим грееше отново широка усмивка, точно както на Седмицата на модата в Париж по-рано тази година.

Снимка 646142

Източник: GettyImages

В интервю за Vogue актрисата признава, че идеята да се появи без грим на модното събитие й е дошла спонтанно, докато е пробвала дрехите за него. "Не се опитвам да бъда най-красивата. Усещам го като свобода, като освобождаване", заявява тя откровено.

Липсата на грим е част от новия стил, която Андерсън гради в момента. Затова и не ползва услугите на стилист, а разчита само на своя усет и носи само това, което й харесва - лукс, който не е могла да си позволи в голяма част от живота си досега. А сега иска да бъде модел на една различна красота от тази, която ни залива отвсякъде. Да бъде просто жена на своята възраст - без фалш и притеснения.

Снимка 646140

Източник: GettyImages

Памела Андерсън признава още, че не е очаквала толкова много хора да забележат, че е без грим и това нейно решение да предизвика подобен отзвук. Защото тя просто е решила, че не иска да прекара три часа на стола на гримьора.

Памела Андерсън пред Elle - за стила си през годините, за остаряването и за критиките на хората

Памела Андерсън проговори - за стила си през годините, за остаряването и критиките на хората

Актрисата с нова фотосесия и откровено интервю

Това, че се повява без грим обаче не значи, че не се поддържа. Но и е откровена, че няма строга рутина на грижа, която да изпълнява всеки ден. Има няколко любими продукта, които използва най-вече под душа, но и тук не всичко е както при повечето други известни дами, които имат желязна рутина. А най-силното й оръжие остава нейната самооценка, самочувствието и това, че се приема такава, каквато е днес.