Киани Рийвс определено не е човек на звездния блясък и медийното внимание, затова самата му поява на наградите Оскар си е събитие сама по себе си. Но още по-голяма е изненадата от това кого актьорът избра да го придружава на церемонията.

В последните месеци връзката на Рийвс с Александра Грант е една от най-коментираните в светските среди. И всички тайно се надявахме, че двамата ще изгреят заедно на червения килим.

Вместо това, звездата от "Матрицата" предпочете да изгледа събитието на живо в компанията на своята майка Патриша Тейлър.

Снимка 465950

Източник: GettyImages

Това е най-често използвания ход от звездните, които предпочитат да не минават по червения килим с половинките си и да се превърнат в най-горещата тема на вечерта.

На Киану обаче не му се получи особено, защото всички пак говорят за него и майка му. А причината е, че на няколко места в интернет в описанието на снимките Тейлър бе объркана с половинката на актьора, пише Insider.

Снимка 465949

Източник: GettyImages

А между двете дами няма ни най-малка прилика. И грешката най-вероятно се дължи на факта, че 47-годишната Грант е с побеляла коса. Това стана причина миналата година да бъде сбъркана и със 74-годишната Хелън Мирън.

Киану Рийвс, Александра Грант и откога всъщност са заедно двамата според Дженифър Тили

Киану Рийвс и Александра Грант - истината за връзката им

Киану ми е гадже...

Няма как да пропуснем и начина, по който изглежда майката на Рийвс. 76-годишната Патриша Тейлър, която е художник на костюми, стана една от любимките на социалните мрежи с избора си на тоалет и прическа, с които свали поне 10 години. А на Киану бе присъден Оскар за Най-добър син.