Новак Джокович не се намира в най-добрата си форма от началото на годината, а показателно за това твърдение е, че сме почти в средата на месец април, а световният номер едно не е спечелил нито един от турнирите, в които е участвал.

Защо Новак Джокович остана без треньора си Горан Иванишевич

Защо Новак Джокович остана без треньор

Хърватинът дава повече яснота

Турбулентните времена за сърбина наложиха раздяла с треньора му Горан Иванишевич, като сега на турнира в Монте Карло Джокович се надява най-после да вдигне трофей.

Няма да е лесна задача, защото клеят не е най-силната му настилка, а и последно е печелил през 2015 г. Вчера, 11 април, Новак Джокович се справи с италианеца Лоренцо Музети и му отмъсти за загубата през миналата година на същия турнир.

С тази си победа сърбинът си осигури участие на четвъртфиналите, където ще срещне Алекс де Минор. Въпреки че победи Музети с 2-0 сета, и кой знае каква драма нямаше, мачът бе белязан от един интересен момент.

В края на първия сет, когато бе и най-напрегнато, поддръжниците на италианеца в публиката освиркаха Новак Джокович, но той им отговори в типичния си стил. Вместо да се ядоса, Джокович размаха ръце във въздуха, наподобявайки диригент, който ръководи своя оркестър.

Свикнали сме да виждаме именно този жест от сърбина в напрегнати моменти, когато публиката е срещу него - той започва да дирижира освиркванията им. Направи го и в Монте Карло.

Григор Димитров на Monte-Carlo Masters - липсата на почивка и подкрепата от страна на майка му

Григор Димитров за умората и подкрепата на своята майка

Тенисистът ще се опита да извлече максимума от Monte-Carlo Masters

Новак Джокович продължи със закачките и след мача. Тенисистът сподели своя снимка в гръб, докато дирижира освиркванията от публиката. "Посвещавам тази победа на оркестъра", написа Джокович в социалните мрежи.