След дългогодишен спор за авторските права на неиздаваната песен на Трейси Чапман от 1988 г. "Baby Can I Hold You", Ники Минаж бе глобена с 450 000 долара в полза на колежката.

Ники Минаж ли е най-богатата рапърка и на колко се оценява състоянието ѝ

Това ли е най-богатата рапърка

Добре е да имаш някой друг милион в задаващата се криза

Според Rolling Stone, Минаж неведнъж е повдигала въпроса пред Чапман, но тя винаги е била твърдо против други артисти да се възползват от творчеството й.

Все пак Ники взима малко от "Baby Can I Hold You" и го вкарва в трака й с Nas "Sorry", но така и не го издава официално в албум.

От The Hollywood Reporter сочат с пръст диджей Фънкмастър Флекс, който издънил цялата работа. Именно той пуска "Sorry" в ефира на нюйоркското радио Hot 97. А оттам мелодията се понася из целия интернет, та чак до ушите на по-възрастната авторка.

Ето какво казва след края на делото 56-годишната Чапман: "Радвам се, че този въпрос е разрешен и съм благодарна от резултата, който потвърждава, че правата на артистите са защитени от закона и трябва да бъдат зачитани от други артисти."

И не пропуснала да допълни: "Като автор на песни и независим издател, съм известна с това, че защитавам работата си. Никога не съм разрешавала използването на моите песни за семпли и не съм искала семпли", уточняват от Dazed.