Спортистите са едни от най-богатите хора на света. Е, да, не могат да се сравняват с милиардерите от сферата на технологиите, но пък често надминават по богатство дори много звезди от шоубизнеса. Затова и от Forbes редовно изготвят класация, в която подреждат най-богатите спортисти в света.

От Шумахер и Хамилтън до Джокович и Надал - Любомир Асенов снима най-големите спортисти на планетата

От Шумахер и Хамилтън до Джокович и Надал - Любомир Асенов снима най-големите спортисти на планетата

Какво е да си единственият българин с достъп до всички състезания на F1

Последната е от преди няколко дни и отразява настоящото богатство, което притежават. Без особена изненада, повечето места в топ 10 са заети от най-успешните звезди на футбола и баскетбола. За пръв път в историята на тази класация всички на челните места са с богатство над 100 милиона долара, а общото им сума е 1.38 милиарда долара.

Но отново не виждаме името на нито една жена, което продължава да е така от 2019 г. насам. В последните 12 години до това постижение успяха да достигнат само Серина Уилямс, Наоми Осака, Мария Шарапова и Ли На - все тенис звезди. А ето и кои са мъжете в актуалната топ 10 класация.

Ламар Джаксън

Източник: GettyImages

Ламар Джаксън

10. Ламар Джаксън - 100.5 млн. долара

9. Стеф Къри - 102 млн. долара

8. Карим Бензема - 106 млн. долара

7. Неймар - 108 млн. долара

6. Килиан Мбапе - 110 млн. долара

5. Янис Адетокунбо - 111 млн. долара

4. Леброн Джеймс - 128.2 млн. долара

3. Лионел Меси - 135 млн. долара

2. Джон Рам - 218 млн. долара

1. Кристиано Роналдо - 260 млн. долара

Джон Рам

Източник: GettyImages

Джон Рам

Поставеният на десето място Ламар Джаксън е най-високоплатеният спортист в NFL лигата по американски футбол. Но както е видно, заплатите там не могат да се сравняват с тези на колегите им на другия терен. Голямата разлика идва и от популярността, и от рекламните приходи.

Кристиано Роналдо и Джорджина Родригес - морската им ваканция с четирите деца

Райската ваканция на Кристиано Роналдо с четирите му деца

Не и без Джорджина, разбира се

Определено изненадата в класацията е първият подгласник на Роналдо, който е най-високоплатеният голф играч. От миналата година испанецът е част от саудитската лига, което доведе до значително покачване на състоянието му и дори успя да надмине Меси в класацията на най-високоплатените спортисти.