Списание  "Бакхус" подготвя уникално гурме шоу за гостите на церемонията по връчване на наградите в седмото издание на конкурса "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal".

Церемонията ще се проведе на 16 януари в специално изградено пространство в парка "Оборище" в София.

Четирима от най-добрите шеф-готвачи ще представят на живо своите специалитети.

Авангардните шеф-готвачи Борислав Паунов, Джун Йошида, Пламен Петров и Тони Иванов ще са главните участници в предстоящото гурме шоу. Шеф-готвачите ще смесят със светлина и музика готвенето на специална храна пред всички гости.

Борислав Паунов, шеф-готвач в кетъринговата фирма "Ред Девил", ще приготвя храна чрез техниката "издуване", подобно на направата на бутилки в миналото. Джун Йошида, шеф-готвач на "Brasserie", ще изненада гостите с вариации на латиноамериканското ястие севиче. Пламен Петров, главен готвач и мениджър на La Famiglia, Варна, ще разкрие страстта си към италианската кухня, а Тони Иванов, главен готвач в ресторант "Уникато", Стара Загора, ще използва вакуум за своя специалитет от телешко месо.

Демонстрациите на живо на авангардни световни кулинарни техники са неотменна част от всяко авторитетно събитие, свързано с гурме културата. С организирането на първото подобно шоу в България списание "Бакхус" утвърждава лидерската си позиция в налагането на гурме културата у нас.  

Конкурсът „Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" се организира от списание "Бакхус" с пaртньорството на Chivas Regal за седма поредна година.