През последните години Моника Белучи като че ли се отдръпна от светлината на прожекторите. Все по-рядко участва във филми, все по-рядко дава интервюта и все по-рядко се появява на бляскави събития.

Моника Белучи на 55

Моника Белучи в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

Когато го направи обаче, актрисата не може да остане незабелязана. Въпреки че вече е на 55 години, Моника Белучи продължава да бъде много красива, елегантна и излъчваща класа жена. Каква е тайната ѝ?

Тя неведнъж споделя, че денят ѝ започва със студен душ. Това помага за стимулиране на имунната система, подобрява кръвообращението, като същевременно забързва метаболизма. Студената вода предпазва от разширени вени, неутрализира стреса и поддържа косата здрава, а кожата еластична.

През целия ден актрисата пие много вода, като казва, че в дамската си чанта винаги носи спрей с термална вода, за да може от да освежава лицето си. Обича и естествените растителни масла, като ежедневните грижи за кожата ѝ неизменно включват подходящ дневен, нощен и околоочен крем.

Що се отнася до спортът, Моника Белучи предпочита йога и плуване и не си пада особено много по фитнес залите. Не се подлага и на стриктни диети.

Стреми се обаче да закусва редовно, защото смята, че това е най-важното ядене за деня, което допринася и за забързването на метаболизма. Според нея бързото хранене на крак е един от основните фактори за излишните килограми и заболяванията, пишат от Hola.

Моника Белучи, новата й прическа, участието в RAI и Radical Eye: The Life and Times of Tina Modotti

Моника Белучи знае как да ни предизвика

Провокативна и на 55