Тази седмица, на 3 декември, излезе книгата Free, Melania: The Unauthorized Biography. Неин автор е репортерът от CNN Кейт Бенет. Тя е поредната, която прави опит да разгадае енигмата, в която се е превърнала Първата дама на САЩ.

Журналистката прекарва години наред в анализиране, за да ни представи един неофициален профил на съпругата на американския президент. Прави го на цели 288 страници, в които се опира на някои конкретни акценти около личността на настоящата Първа дама на САЩ.

Силата, която притежава

Тя е повече, отколкото предполагаме. Според вътрешни източници, Доналд Тръмп се вслушва в мнението на съпругата си и често се съгласява с него не само по политически въпроси, но и по такива, свързани с управлението на персонала в Белия дом. А по тях Мелания често е крайна и категорична. Съпрузите се чуват поне по веднъж на ден по телефона, за да е наясно и Първата дама с всичко случващо се.

Снимка 456223

Източник: GettyImages

Отношенията с Иванка

Неофициално в Белия дом се говори, че има не една, а две Първи дами. Откакто Доналд Тръмп е президент, съпругата му и дъщеря му Иванка имат по-силна връзка помежду си, твърди авторката ни книгата.

Двете се подкрепят, но продължават да избягват да се появяват заедно на публични места, за да може или едната, или другата да блести.

Домашни любимци

Семейство Тръмп не им е особен фен, но двамата са обмисляли да вземат куче в Белия дом заради сина им Барън. Мелания дори е започнала да разглежда за подходящи породи, но накрая са се отказали от тази стъпка.

Позиция

Основния извод, който може да се направи от книгата е, че Първата дама е здраво стъпила на земята. Тя е мила с всички от персонала и използва емотиконки в личната си онлайн комуникация.

Мелания Тръмп, Доналд Тръмп и нова доза разкрития за сексуалния им живот

Още разкрития за сексуалния живот на Доналд и Мелания Тръмп

Съпрузи или просто партньори в бизнеса

Не бива да я смятаме за прекалено надута - тя просто е личност, която предпочита интересът да не бъде върху нея. Затова и рядко дава интервюта, почти не говори с охранителите си и въпреки това редица социологически изследвания я посочват за по-популярна дори от Мишел Обама. А сами можем да си представим какъв щеше да бъде ефектът, ако говореше публично колкото нея...