Спортистите като цяло има много голямо влияние върху хората и спортните марки знаят много това. Ето защо колкото по-известен и добър спортист си, толкова по-желан ще бъдеш за рекламно лице.

Меган Рапино, женският национален отбор по футбол на САЩ и посланието на спортистката

Образцов отбор

Меган Рапино има какво да ни каже

Но ролята на спортистите не е само да играят и продават. Точно на това мнение е Меган Рапино, която е от хората, които не се страхуват да говорят открито за всичко - особено за наболели теми.

Пред France Football носителката на Златната топка за тази година казва, че има нужда от помощта на футболисти като Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Златан Ибрахимович, за да се премахнат много проблеми като расизма и сексизма.

Рапино смята, че те, както и останалите големи звезди в мъжкия футбол, не показват никаква ангажираност към тези проблеми. Според нея, причината за бездействието им е, че се страхуват да не загубят всичко, което са постигнали. Смята, разбира се, че това мислене е много грешно, защото никой не може да задраска от историята постиженията на Меси или Роналдо, само защото са срещу расизма, пише Business Insider.

Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Върджил Ван Дайк и получаването на "Златна топка" 2019 г.

Умее ли да губи от Меси Роналдо

Коментарите след отсъствието на Роналдо на церемонията по връчването на "Златна топка" 2019 г.

Роналдо вече е изразявал мнението си в социалните мрежи, че хората се нуждаят от образование по теми като расизма, но очевидно за Меган Рапино това не е достатъчно.