Откакто има "Златна топка", има и спорове. Почти винаги. Един от последните е дали е заслужена наградата на Лео Меси именно тази година, предвид не толкова блестящите успехи на Барселона.

Лео Меси, Антонела Рокузо и една стара снимка

Снимката, с която Лео Меси се гордее

Усмивки от старите ленти

Заслужена или не, Меси спечели шестата "Златна топка" в кариерата си, като успя да изпревари футболисти като Върджил Ван Дайк и Кристиано Роналдо при гласуването.

На тържествената церемония по награждаването в Париж обаче нападателят на Ювентус - Роналдо, отсъстваше от събитието, което, разбира се, направи впечатление на всички.

Ван Дайк, който се бореше да стане първия защитник, спечелил "Златна топка" след Фабио Канаваро през 2006 г., беше попитан за отсъствието на Роналдо от церемонията.

28-годишният футболист се пошегува, като каза: "Че защо да присъства, той беше ли въобще един от кандидатите да я спечелят", цитира го Goal.

И докато Ван Дайк избра шегата, за да коментира отсъствието на Роналдо, Христо Стоичков подходи с доста по-остър и нападателен тон. Той атакува директно нападателя на Ювентус.

Според Стоичков, винаги когато Роналдо печели отличието, присъства на церемонията и е усмихнат. Когато не е първи обаче, си намира извинение, за да не отиде, което ясно показва, че не умее да губи достойно и не уважава труда на колегите си.

Джорджина Родригес, Кристиано Роналдо и рожденият ден на дъщера им Алана

Какво празнуват Джорджина Родригес и Кристиано Роналдо

Важен ден за цялото семейство