Преди десетина дни, на 4 август, Меган Маркъл навърши 38 години. Този път тя отбеляза рождения ден по-различно - не само като херцогиня, но и като майка.

Празникът в тесен, семеен кръг се е провел в кралската лятна резиденция в Балморал, където кралицата покани херцога и херцогинята на Съсекс. Повече подробности за него може и да не разбрахме, но поне вече знаем каква е била тортата, която Меган избра за специалния си ден.

Маркъл от години е последовател на веганството и затова много внимателно подбира какво точно да похапва. А изборът й на морковена торта за рождения й ден никак не ни изненадва.

Има обаче още една важна подробност - сладкишът е направен в лондонската сладкарница Luminary, която е известна с това, че подкрепя жените, станали жертва на домашно насилие и сексуален трафик, както и тези без дом, пише Vanity Fair.

Маркъл популяризира тяхната кампания, споделяйки за нея в септемврийския брой на Vogue, на който е редактор. Тя също така е подкрепила дейността им, поръчвайки си торта. Част от сумата, която е платила за сладкиша, ще отиде за добрата кауза.

Тортата е била декорирана с портокалови парченца, поръсена с розмарин и с надпис "Честит рожден ден, Меган". А в сладкарницата дори не са знаели, че изпълняват поръчка именно за празника на херцогинята на Съсекс.

Меган Маркъл, Marks & Spencer и модната колекция на херцогинята

Меган Маркъл отново действа смело

Кейт Мидълтън не е правила така

С избора си на място, където да бъде направена тортата за рождения й ден, Меган отново показа, че когато има цел, е решена да я следва докрай. Тя е приела за своя мисия да подкрепя жените в неравностойно положения и намира всевъзможни начини да го прави.