Още през юни стана ясно, че Меган Маркъл е приела поканата да бъде отговорен редактор на септемврийския брой на Vogue Великобритания. Проектът й носи името "Сила за промяна". 

Меган Маркъл, Vogue и какви коментари предизвиква херцогинята в ролята си на редактор

Голямото завръщане на Меган Маркъл

Защо отново я критикуват

Меган е подбрала 15 жени от различни сфери, националности и възрасти, на които се възхищава заради силата им за промяна. С разказването на техните истории, тя цели да подчертае силата на общността. 

Една от дамите, на които херцогинята от Съсекс е спряла своя избор, е мексиканската актриса Салма Хайек. 

Оказва се обаче, че Салма е единственият човек, който е знаел преди снимките, че Маркъл е в основата на проекта в списанието.

Снимка 433359

Източник: GettyImages

"Не можех да говоря за това и не го направих", казва Хайек в интервю за CNN. За да запази тайната за безпрецедентната роля на херцогинята в списанието тя не е споделила дори със съпруга си Франсоа-Анри Пино.

"Чувствах се много поласкана, когато направихме тази фотосесия. Никой друг не знаеше за какво става дума. Само аз и фотографът Питър Линдберг бяхме наясно", спомня си Хайек, като допълва, че всички жени, които са се снимали за корицата, са нямали ни най-малка представа, че зад всичко стои Меган Маркъл. 

Когато главният редактор на британския Vogue - Едуард Енинифул, споделя с нея за проекта, той я предупреждава за строгата дискретност, която Салма трябва да спазва. Всичко това изглежда истински странно на Хайек. Толкова, че първоначално дори смята, че редакторът си прави някаква шега с нея.

Снимка 315779

Източник: GettyImages

"Едуард ми каза, че след малко ще ми се обади някой по телефона, но ако има хора около мен, не бива да изричам името му", споделя Хайек.

Малко след това ѝ позвънява самата херцогиня на Съсекс, която ѝ разказва за идеята на своя проект, изтъквайки и колко много ѝ се възхищава. Затова и Меган увещава Хайек, че актрисата с абсолютна категоричност заслужава да бъде една от 15-те силни дами на корицата.

Принц Хари, интервюто му за Vogue и какво сподели съпругът на Меган Маркъл

Защо принц Хари не иска много деца

Доста интересен отговор

"Бях напълно шокирана от обаждането, комплиментите и офертата", казва актрисата, като допълва, че участието е било за нея истинско удоволствие.