Още преди около месец стана ясно, че Меган Маркъл е приела поканата да бъде отговорен редактор на септемврийския брой на британския Vogue. Корицата на изданието е вече факт и имаме много какво да коментираме по новата роля на херцогинята.

В продължение на седем месеца Маркъл подготвя своя проект, който носи името "Сила за промяна". Със сигурност работата по него я е върнала във времето, в което поддържаше собствен блог. Но днес отговорността е по-голяма, защото Меган е херцогиня и целият свят няма търпение да чуе какво има да каже.

В този случай тя говори чрез други жени, разказва техните истории, за да създаде вдъхновение и да подчертае силата на колектива. За корицата на септемврийския Vogue Меган е подбрала 15 жени от различни сфери, националности и възрасти, на които тя се възхищава заради силата им за промяна.

16-ото място е запазено за снимка на огледало, в което всяка жена, четяща изданието, да огледа себе си и да се постави до другите вдъхновителки. Няма как да не споменем, че съпругата на принц Хари е отказала да бъде на същата тази корица, както направи и Кейт Мидълтън преди време.

Ексклузивно интервю на Меган Маркъл с бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама е само една от изненадите, които херцогинята ни е подготвила. Тя определя работата си по броя като вдъхновяваща и образователна, също така и като голяма отговорност.

Салма Хайек и премиерът на Нова Зеландия - Джасинда Ардерн, са най-известните дами, които подкрепят проекта на Меган. А сред 15-те вдъхновителни се нарежда и Грета Тунберг - шведската ученичка, номинирана за Нобелова награда.

Освен правата на жените, Маркъл се вълнува живо и от мястото на всички емигранти, транссексуални, хора с различен цвят на кожата, които най-често са подлагани на дискриминация, пише Daily Mail.

Очаквано, подборът на херцогинята предизвика много неодобрителни коментари. Едни недоумяват защо не е сложила кралицата в своя списък, а други - защо е пренебрегнала жените от сферата на медицината, правото и образованието, за сметка на доста по-популярни дами.

Меган Маркъл, участието й в сериала "Костюмари" и колко богата е херцогинята

Колко богата е Меган Маркъл

И колко по-богати стават с Хари

Каквито и коментари да последват за Меган в ролята на редактор на Vogue, едно е сигурно - това е нейното триумфално завръщане след раждането, с което дава сериозна заявка за участие в обществения живот и все по-голямо открояване като отделна личност в кралския двор.