Херцогът и херцогинята на Съсекс отново са в Обединеното кралство за първи път след честванията на платинения юбилей на кралицата през юни.

Меган Маркъл, Звеливелиле Мандела и как херцогинята на Съсекс разгневи един от внуците на Нелсън Мандела

Южноафриканците срещу Меган Маркъл

Херцогинята на Съсекс успя да ядоса много хора

Двойката ще посети няколко благотворителни организации по време на престоя си, като ще пътува и до Германия за подготовката на събитието Invictus Games 2023 в Дюселдорф.

Откривайки срещата на върха One Young World в Манчестър, Меган каза на делегати от 202 страни: "Вие сте бъдещето ... вие сте настоящето. Вие сте тези, които движат положителната и необходима промяна, необходима по целия свят сега, точно в този момент", и добави: "Затова съм толкова благодарна, че днес съм във вашата компания."

Снимка 586517

Източник: GettyImages

Херцогинята на Съсекс призова младите лидери от цял свят да "осигурят своето място в историята", като работят за "създаване на по-добро бъдеще".

В първата си реч във Великобритания, откакто тя и Хари заминаха за Калифорния, Меган също каза, че е "много хубаво да се върне в Обединеното кралство", както и да се върне в One Young World, в който е съветник от 2014 г.

Снимка 586515

Източник: GettyImages

Тя не скри, че е била нервна от първата си подобна среща преди няколко години. "Аз бях момичето от "Костюмари" и бях заобиколена от световни лидери, хуманитарни дейци, премиери и активисти", каза тя.

Меган, която пристигна ръка за ръка с Хари, получи огромни аплодисменти, докато се качваше на сцената в Bridgewater Hall в Манчестър пред 2300 делегати. Последната й реч в Обединеното кралство беше през март 2020 г. на Международния ден на жената.

Снимка 586516

Източник: GettyImages

От Guardian научаваме, че Хари и Меган са отседнали в бившия си брачен дом, Frogmore Cottage, близо до новия дом на херцога и херцогинята на Кеймбридж Adelaide Cottage в Уиндзор. Не е известно обаче дали двойките са планирани да се срещнат или дали херцозите от Съсекс ще посетят Чарлз или кралицата, които в момента са в имението Балморал в Шотландия.

Меган Маркъл, The Cut и какво сподели съпругата на принц Хари пред изданието

Ще иска ли прошка от кралския двор Меган Маркъл

Какво каза херцогинята на Съсекс в интервю за The Cut

Пътуването им идва само няколко дни след широкообхватното интервю на Меган за списание The Cut, в което тя каза, че ѝ отнема "много усилия", за да прости, и намекна, че може "да каже всичко".