Дни преди Коледа се заговори, че принц Хари отново ще пропусне традиционния лов на 26 декември - заради възгледите на своята съпруга, която никак не одобрява убиването на животни за удоволствие.

Но, за изненада на всички, херцогът на Съсекс се присъедини към мъжките занимания на брат си Уилям и баща си Чарлз във втория ден на Коледа. А самата Мегaн Маркъл не се отцепи от кралския колектив и присъства на последвалия лова традиционен обяд.

Местоположението е Wood Farm - имение, в което принц Филип прекарва голяма част от времето си след пенсионирането. Именно там няколко поколения кралски наследници се събраха, за да спазят традицията на т.нар. във Великобритания Boxing Day. След солидна закуска, те се отправиха на лов в близката гора.

Снимка 397332

Източник: GettyImages

А Кейт и Меган отново пристигнаха заедно, без да забравят да вземат със себе си и желанието да демонстрират топли, приятелски отношения. Този път камери и снимки няма, защото събирането е в семеен кръг и не става публично достояние. 

През годините ловът съвсем не е бил само мъжко занимание. Архивите пазят много снимки на дами с кралско потекло, които позират с убити пернати. Дори кралицата допреди време се включваше в този обичай, но това стана причина за голямо недоволство срещу нея и тя реши да прекрати традицията, пише Daily Mail.

Ловът на 26 декември е традиция не само за кралското семейство

Източник: GettyImages

Ловът на 26 декември е традиция не само за кралското семейство

Днес дамите от кралския двор предпочитат да се наслаждават на сладки приказки и вкусни ястия в имението, докато мъжете им ловуват. А след обяд, когато ловците са се върнали да се заредят с нови сили, Меган и Кейт са се отправили към Сандрингам за следобеден чай с кралицата и принц Филип. Изглежда двете херцогини са прекарали доста време заедно и без мъжете си по коледните празници...

Принц Хари, Меган Маркъл, принц Уилям, Кейт Мидълтън и една Коледа в Сандрингам

Цирковете на Меган и Кейт навръх Коледа

И как Уилям и Хари са все по-далеч един от друг

Що се отнася до мнението на Маркъл за лова пък, нейната любов към животните явно е отстъпила пред кралските традиции. Все пак, Хари се присъединява към това семейно, мъжко занимание, откакто е на 12 години. А Меган явно знае добре, че съвсем ще я намразят, ако лиши съпруга си от това удоволствие, макар и неразбираемо за нея.