Въпреки всички слухове (или точно заради тях) принцовете Уилям, Хари и Чарлз прекараха Коледа в кралското имение в Сандрингам заедно със съпругите си. Тази година празникът бе по-различен, защото Mеган Мaркъл за първи път се присъедини към кралското семейство в ролята на законна съпруга на принц и херцогиня. И именно този факт се оказа в основата на всичко друго.

Уилям и Хари вече далеч не са си толкова близки, колкото до преди година-две, и макар Кейт Мидълтън да продължава да стои в стола на бъдеща кралица все така удобно, Меган е нейното бобено зърно, което все не й дава мира. Разбира се, всички твърдения за неразбирателства и тиха война между двете млади кралски семейства остават без официално потвърждение.

Снимка 397332

Източник: GettyImages

А както протоколът повелява, херцогините са задължени да се усмихват една на друга и на всички, които им се радват, независимо какви мисли минават през главата им и какви чувства - през сърцата им. И тук идва един голям издайник, който е трудно да ни заблуди - езикът на тялото.

Изводите, които може да си направим от снимките на двете кралски двойки на път за коледната служба на 25 декември, са два - Меган и Кейт се престараха да се правят на приятели, а Уилям и Хари дори не си направиха труда да ни заблудят, че всичко между тях е по мед и масло.

Снимка 397329

Източник: GettyImages

Според експерти по езика на тялото, цитирани от Daily Mail, херцогините използваха няколко тактики, любими на много политически лидери, за да демонстрират уж приятелски отношения.

Двете ходят една до друга, обърнати една към друга. Докато Меган не изпуска ръката на Хари, Кейт демонстрира сила и увереност, вървейки сама и влизайки в ролята на дипломат.

Херцогините действат огледално, жестикулират излишно много и не спират да се усмихват, а погледите им не се отделят една от друга. Май малко се престараха в желанието си да докажат, че не са се превърнали във врагове...

Снимка 397334

Източник: GettyImages

Но някак това не ни изненадва толкова, защото знаем, че им е наредено да се усмихват аристократично и да влязат в ролята на дружки. За разлика от съпругите си, принцовете Уилям и Хари почти не срещнаха очите си, гледат в различни посоки, вървят далеч един от друг с ръце в джобовете и не си разменят и една дума. А двамата винаги са си говорили с тайни знаци и са се смяли на шегите си. Е, явно това вече е минало свършено време...

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и истината за отношенията им

Защо Меган и Кейт няма как да бъдат приятелки

Истината за отношенията между херцогините

Можем да направим и едно друго тълкуване на снимките - Меган е застанала точно там, където й е мястото - отделяйки Хари от Уилям и Кейт