Тези дни Меган Маркъл стана поредната известна личност, която изрази подкрепата си за движението срещу расизма Black Lives Matter. Тя не скри своето възмущение от смъртта на Джордж Флойд и изрази готовност да направи всичко по-силите си, за да живеем в един по-мирен и толерантен свят.

Меган Маркъл, видеопосланието й за в подкрепа на Black Lives Matter и какво има да ни каже херцогинята

Меган Маркъл за расизма и смъртта на Джордж Флойд

Всички чакахме тези думи

На фона на тези думи и на очакването на първото действие, с което да ги подкрепи, дойде информацията, че най-добрата приятелка на Маркъл е загубила работата си заради обвинения в разисъм.

Джесика Мълроуни е близка с херцогинята на Съсекс от дълги години, подвизаваше се и като неин стилист. Допреди дни бе и в ролята на телевизионна водеща по канадската CTV. Сега обаче е уволнена, а риалити шоуто й, което е трябвало да започне съвсем скоро, е паднало от програмата.

Причина за скандала и свалянето от ефир на Мълроуни стана публикувано в социалните мрежи изказване на цветнокожата инфлуенсърка Саша Екзитър. Двете са имали индиректен сблъсък на мнения, от който е останала силно разочарована и възмутена. А признанието точно по време на протестите срещу расизма по цял свят доведе до крайното решение от шефовете на Джесика.

Екзитър разкри, че Мълроуни я е заплашила по време на спор на тема расизъм. В основната на конфронтацията е дали козметичните компании имат двоен стандарт и преценяват кой да прави рекламните им кампании според цвета на кожата му.

Именно в този дух са били и заплахите на Джесика - че може да повлияе отрицателно на отношенията на инфлуенсърката с нейните ракламодатели. Тя първа е писала лично съобщения на Екзитър и е разкритикувала нейната позиция относно Black Lives Matter.

Саша не скри, че е имала големи притеснения и колебания дали да назове името на Мълроуни, защото тя е съпруга на сина на бившия министър-председател на Канада, но накрая е събрала смелост, защото смята, че всеки трябва да носи отговорност за действията си.

В отговор приятелката на Маркъл се извини публично в профила си Instagram. Тя написа, че не е имала намерение по никакъв начин да заплашва препитанието й. Просто двете са имали сблъсък на мнения и ситуацията е излязла извън контрол. А последиците са я накарали да се замисли, че явно има още работа за вършене, пише Daily Mail.

Меган Маркъл, стилистката й Джесика Мълроуни и малките им тайни

Майките тайни на стилистката на Меган Маркъл

И тя е фенка на Кейт

"Повече от всякога осъзнавам как това да бъда бяла, привилегирована жена ме дръпна много по-напред от мнозина и най-вече от общността на цветнокожите. И макар да не мога да променя миналото, мога да се постарая за в бъдеще", допълва Мълроуни.