Във всеки спорт съществува спорът кой е най-великият играч, играл играта. Във футбола винаги се намесват имената на Пеле, Марадона и Меси, докато в баскетбола са тези на Майкъл Джордан, Леброн Джеймс, Коби Браянт и Карим Абдул-Джабар. 

NBA, FIBA, Барак Обама и как ще развиват баскетбола в Африка

Как NBA и Барак Обама ще развиват баскетбола в Африка

Търсят се нови таланти

Според мнозинството от фенове, най-велик за всички времена е Майкъл Джордан, но и останалите имат своите поддръжници. Спортният сайт The Athletic се опитва да сложи край на тази дискусия един път завинаги.

Те провеждат анонимно проучване сред 127 играчи от NBA в периода 16 март - 1 април 2019 г. Според Fox Sports, освен за това кой е най-великият баскетболист, играчите са дали отговор и на въпросите кой е най-надценен и кой заслужава да спечели наградата за най-полезен играч през сезона. Ето и какво показват резултатите. 

1. Майкъл Джордан - 73%
2. Леброн Джеймс - 11.9 %
3. Коби Браянт - 10.6%
4. Карим Абдул-Джабар - 1.7%
5. Меджик Джонсън - 1%
6. Алън Айвърсън - 1%
7. Кевин Дюрант - 1%

Определено не сме изненадани от победителя в тази категория, както и от убийствената разлика с втория в класирането. Интересно обаче е и мнението на играчите за това кой е най-надцененият играч в NBA. 

1. Ръсел Уестбруук - 17%
2. Дреймонд Грийн - 17%
3. Джими Бътлър - 6.3%
4. Андрю Уигинс - 6.3%
5. Карл Антъни Таунс - 6.3%

NBA, Милуоки Бъкс, Шарлот Хорнетс и кога ще ги видим в Париж

NBA идва в Европа

Янис Адетокумбо ще ни скрие шапките

Тук вече сме доста изненадани, защото Ръсел Уестбрук записа трети пореден сезон с трипъл дабъл, което трудно може да се определи като нещо лесно за постигане. Колкото до това кой трябва да спечели наградата за Най-полезен играч през сезона, положението е следното:

1. Джеймс Хардън - 44.3%
2. Янис Адетокумбо - 38.9%
3. Пол Джордж - 12.7%

Тук не сме много съгласни, но пък ни остава утехата, че 36.4% от интервюираните играчи смятат, че Янис Адетокумбо е най-добрият избор, който всеки отбор би могъл да направи, за да започне да изгражда тим.

Леброн Джеймс, ЛА Лейкърс, плейофите и падението на Краля

Падението на Леброн Джеймс

Това ли беше краят за Краля