Леброн Джеймс има доста критици, но дори те признават факта, че Краля, както е известен Джеймс, е сред най-добрите баскетболисти в историята на този спорт. Този сезон обаче се оказа доста неприятен за него.

"Космически забивки 2", Леброн Джеймс и кога ще видим филма по кината

"Космически забивки 2" с премиерна дата

Ще успее ли Леброн Джеймс да замести Майкъл Джордан

През лятото на 2018 г. Леброн премина в тима на Лос Анджелис Лейкърс, което дойде като обещание към феновете на Езерняците, че отборът отново ще стане претендент за титлата. 

И през първата половина от сезона нещата за Лейкърс изглеждаха доста обещаващо. Нещата обаче се промениха, когато Леброн Джеймс получи контузия през декември 2018 г. 

Заради нея той пропусна цели 17 последователни мача, а те бяха достатъчни, за да може Лейкърс да се срине в класирането. Краля обаче се завърна. И всички очакваха, че ще направи магията, която умее и ще измъкне състава от дупката, в която се намира... Да, ама не. 

Леброн Джеймс, трите му деца и как те са го изградили като лидер

Какво превърна Краля в крал

Тайната на Леброн Джеймс се крие в...

След контузията Леброн Джеймс просто не беше играчът, когото познаваме. Коментаторът Стивън А. Смит дори заяви, че трябва да спрем да наричаме Леброн най-добрия баскетболист в света, защото вече не е. 

Пропадането продължи, а статичната игра в защита, която Леброн показа в един от мачовете срещу Мемфис Гризлис, беше поредният пирон в ковчега. И така се стигна до ситуацията, че десет мача преди края на редовния сезон Лейкърс официално отпаднаха от борбата за плейофите в NBA

Това не е нищо ново за клуба, който не успя да се класира за плейофите в шести пореден сезон. За Леброн Джеймс обаче е нещо доста ново. Краля не е пропускал плейофната фаза от 2004 г., когато караше едва втората си година в лигата.

14 години отборите, в които е играл, са се борили за титлата неизменно. А това е наистина много време. Когато Джеймс за последно пропусна елиминационната фаза, сегашният треньор на Лейкърс Люк Уолтън все още играеше. 

Да не забравяме, че и легендата Реджи Милър изигра последния си сезон в NBA. Отборът на Сиатъл Суперсоникс пък все още съществуваше, а Джеймс Хардън е бил едва на 15 години и не е имал брада. 

Леброн Джеймс обаче неведнъж е показвал, че е силен характер. Сигурни сме, че следващия сезон нещата в отбора ще изглеждат по-добре, а Краля даде официално обещание за това. 

Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кевин Дюрант и кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Топ 10 ще спечелят общо 540 милиона долара през 2019 г.

Но сезонът не беше и пълен провал, защото Леброн Джеймс успя да задмине Майкъл Джордан в класацията за най-много отбелязани точки.