Феновете на "Приятели" все още не могат да повярват, че Матю Пери е починал. В социалните мрежи се споделят множество постове с някои от най-добрите моменти на актьора в сериала.

Сара Фъргюсън, смъртта на Матю Пери и какво сподели херцогинята за срещата си с актьора

Кой в кралското семейство скърби за Матю Пери

"Приятели" са били любими и в кралския двор

Като цяло Пери винаги е бил потаен и не е обичал да говори много за живота си. Направи го обаче миналата година, когато издаде мемоарите си. Едно от малко неща, които знаем за него, е, че е голям почитател на тениса.

Винаги при възможност е посещавал мачове, за да се любува на любимата си игра. Именно на тенис мач се оказва и последната публична поява на Матю Пери.

Снимка 639858

Източник: GettyImages

Според People, актьорът е посетил един от полуфиналните мачове от French Open на 9 юни тази година. И това не бива да ни изненадва, защото преди да реши да става актьор е тренирал именно тенис.

Любовта на Матю Пери към тениса започва още на четиригодишна възраст, като на 13 вече е на второ място във възрастовата си категория в родния си град Отава. През 2002 г. казва пред The New York Times, че толкова е обичал спорта, че е отделял по 10 часа на ден, за да тренира и да се усъвършенства.

Матю Пери през 2002 г.

Източник: GettyImages

Матю Пери през 2002 г.

"Имах нужда да успея в каквото и да правя, за да мога да се чувствам по-добре със себе си. Имах този невероятен стремеж на тенис корта и това се прехвърли към актьорското майсторство."

Но мечтата му да стане тенис играч се разбива, когато е на 15 години и се мести в Лос Анджелис заедно с баща си. Тогава се сблъсква с много по-сериозна конкуренция и разбира, че тенисът не е нещото, с което ще изкарва прехраната си.

Матю Пери и епизодите на "Приятели", в които говори за смъртта си

Предвидил ли е смъртта си Матю Пери в "Приятели"

Странностите на живота

"Бях страхотен в Канада. Не толкова в Лос Анджелис", казва пред Men's Health през 2012 г. Матю Пери. Когато е разбрал, че трябва да се преквалифицира, се е насочил към актьорската професия.