В неделя, 29 октомври, светът осъмна с новината за смъртта на Матю Пери. Актьорът е обожаван от милиони заради ролята си на Чандлър от сериала "Приятели" и загубата му наистина е шокираща.

Матю Пери и епизодите на "Приятели", в които говори за смъртта си

Предвидил ли е смъртта си Матю Пери в "Приятели"

Странностите на живота

Много актьори, певци и други публични личности използваха социалните медии, за да демонстрират тъгата си и да изкажат съболезнования на семейството на Пери. Между тях се оказа и неочакван член на британското кралско семейство.

Сара Фъргюсън сподели в профила си в Instagram две снимки, на които е в компанията на актьорите от "Приятели". На първата бившата съпруга на принц Андрю е с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Матю Пери на снимачната площадка на сериала.

На втората е единствено Лебланк и Пери в Лондон. Снимките са от четвърти сезон на "Приятели", когато част от действието се пренася в британската столица, а Фъргюсън има епизодично участие.

"Спомням си, че бях развълнувана да срещна такъв натурален талант, комик и брилянтен актьор. Трагедия е да те загубим толкова рано, почивай в мир, скъпи Матю... Дарил си радост и смях на толкова много хора", гласи посланието на херцогинята на Йорк.

Епизодът с участието на Сара Фъргюсън в "Приятели" се нарича The One with Ross's Wedding, а самата тя е убедена да се включи от двете си дъщери - принцесите Йожени и Беатрис, които са големи фенове на сериала, пишат Hello.