Матю Пери, добил световна слава като Чандлър от "Приятели", почина на 54-годишна възраст на 28 октомври. Седмица по-късно в много тесен кръг в Лос Анджелис се състоя и погребението му, на което присъстваха семейството и колегите му от сериала.

Светът се сбогува с Матю Пери

Светът се сбогува с Матю Пери

Погребението на актьора от "Приятели" беше вчера

За този кратък период след смъртта му близките му успяха да създадат фондация, чиято цел ще е да подпомага хора, които се борят със зависимости. На сайта на Matthew Perry Foundation научаваме, че тя е вдъхновена от собственото му дело приживе.

"Най-хубавото нещо, свързано с мен е, че ако някой дойде при мен и ми каже: Не мога да се откажа от алкохола, можеш ли да ми помогнеш?, ще отвърна "Да" и ще го направя. Когато умра, не искам "Приятели" да е първото нещо, с което ме свързват. Искам това да е първото нещо. И през остатъка от живота ми ще го докажа."

Снимка 639873

Източник: GettyImages

анкета

Кой ще остане любимият ви герой от "Приятели"?

Виж резултати

Чандлър 28.4%

Рос 6.7%

Моника 4.7%

Рейчъл 12.9%

Джоуи 31.6%

Фийби 5.9%

Не знам за какво става въпрос 9.8%

Това са думи на Матю Пери пред подкаста Q With Tom Power, изречени през 2022 г. По това време той промоутира автобиографичната си книга "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

През голяма част от живота си актьорът от "Приятели" се бори със зависимости към наркотици, алкохол и лекарства. След ски инцидент през 1997 г. Матю Пери се пристрастява към болкоуспокояващото викодин и постъпва в клиника за лечение на зависимости през 2001 г., припомня Variety.