След критиките на феновете и неодобрението на колегите за пренебрегването й на номинациите за Оскар ролята на Барби, Марго Роби най-накрая наруши мълчанието си. Според нея липсата на номинация няма значение, защото филмът вече е успял да "промени културата".

Марго Роби с изненадващи планове за актьорството, продуцирането и режисирането на филми

Изненадващото решение на Марго Роби

Атрисата има смели планове за бъдещето

Сценаристът и режисьор Грета Геруиг, която получи номинация за най-добър адаптиран сценарий, също беше пропусната в надпреварата за наградата за най-добър режисьор.

Райън Гослинг, който получи номинация за най-добър актьор в поддържаща роля за ролята си на Кен, публикува изявление, в което казва, че е "разочарован", че двойката е оставена извън съответните им категории - чувство, споделяно от отличената в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля Америка Ферера. "Тяхната работа трябва да бъде призната заедно с другите много достойни номинирани", казва Гослинг.

Снимка 651805

Източник: GettyImages

Тази седмица Робърт Дауни Джуниър, номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля за ролята си в "Опенхаймер", също изрази мнението си по въпроса. "Марго Роби не получава достатъчно признание според мен", споделя той.

"Няма начин да се чувстваш тъжен, когато знаеш, че си толкова благословен", обаче е категорична Марго Роби, според Deadline. "Определено смятам, че Грета трябва да бъде номинирана за режисьор, защото това, което тя направи, е нещо, което се случва веднъж в кариерата, веднъж в живота. Това, което тя направи, наистина е така. Но това беше невероятна година за всички филми."

Номинираните в категорията за най-добра актриса са Сандра Хюлер за "Анатомия на едно падане", Ема Стоун за "Клети създание", Лили Гладстоун за "Убийците на цветната луна", Кери Мълиган за Maestro и Анет Бенинг за Nyad.

Снимка 651804

Източник: GettyImages

"Барби" се превърна в най-големия хит на 2023 г., като направи 1.4 милиарда долара в световен мащаб и спечели осем номинации за Оскар.

"Смятам, че филмът е по-голям от нас. По-голям е от нашата индустрия", казва още Марго Роби. "Ние се заехме да направим нещо, което да повлияе и да промени културата, да окаже някакво въздействие. Това вече е направено - и то по-много по-силен начин, отколкото някога сме мечтали. И това наистина е най-голямата награда."

Марго Роби на Оскари 2024 - трябва ли да се чувства пренебрегната, защото няма номинация за "Барби"

Пренебрегната ли е Марго Роби

Ето какво смята Упи Голдбърг по въпроса

Що се отнася до церемонията по раздаването на Оскарите, нея очакваме с нетърпение на 10 март, за да видим кой ще си тръгне с най-много признания и статуетки.