Мадона може да се гордее с хитовете си и с широкото си въздействие, което има върху поп културата през годините. И ако ние бяхме на нейно място, отдавна да сме се пенсионирали и да си гледаме живота. Но музикалната икона явно въобще няма намерение да го прави - да се пенсионира, живота винаги си го е гледала...

Мадона, MTV Video Music Awards, "Like a Virgin" и неволно показалите се задни части на певицата

Когато Мадона е била на косъм да изгуби кариерата си

Когато провокацията беше нещо лошо

64-годишната Мадона смята, че след разцвета на поп музиката през 80-те години музикалната индустрия се е променила значително. И като една от най-продаваните изпълнителки за всички времена, тя може да си позволи както подобно изказване, така и да изкаже мнение за съвременната музика.

"Мисля, че най-много се промениха самите песни, концепцията за писането им. Имам нужда от начало, среда и край. Обърквам се от музиката, която правят хората."

Според нея в музикалното пространство има твърде много изпълнители и тя се чувства объркана, когато ги слуша, пише Yahoo.

Въпреки хаоса, за който говори, Мадона винаги е била здраво стъпила на земята що се отнася до посланията, които отправя към света. Чрез музиката си винаги се е стремяла и да окуражава жените.

"В едни по-ранни години, когато жените правеха страхотни записи, и когато песните и мелодиите бяха наистина силни, а певците наистина добри, те нямаха необходимост да карат жените да си мислят: "Уау, не трябва да живея в мъжки свят, съществувайки според male gaze (мироглед, според който мъжете управляват света, а на жената се гледа само като на сексуален обект - б.а.). Мога да гледам на живота с други очи и да не се примирявам. Да имам собствен глас и визия", заявява тя пред списание Paper.

Мадона, рожденият ѝ ден в Италия и с кого прекара празника си певицата

Скандалният рожден ден на Мадона

Певицата ни накара да се върнем в 2003 г.

А Мадона винаги е искала да провокира, да разбужда духовете с музиката си, да отваря за дебат и обществено значими теми. В основата на това стои желанието ѝ хората да се събудят. Новаторството ѝ пък винаги е било подхранвано от любопитството. "Мразя да повтарям това, което правя. Мразя да се повтарям." И продължава да го доказва с всичко, което прави.