Днес провокацията е на почит повече откогато и да било. В световния шоубизнес тя дори е задължително условие за поддържане на имидж, кариера и популярност. Давай на макс, за да получиш максималното. Нещата обаче невинаги са били по този начин. Дори кралицата на провокациите Мадона го потвърди - самата тя е била на крачка да провали току-що започналата си кариера.

Мадона, поредните ѝ провокативни снимки и как реагираха феновете ѝ

Колко много обича да показва дупето си Мадона

Кралицата на провокациите

През 1984 г. MTV организира за първи път своите музикални награди MTV Video Music Awards. Напълно естествено, и Мадона е част от изпълнителите. А когато се качва на сцената, тя предизвиква същинска сензация, но не заради изпълнението на "Like a Virgin" - колкото и провокативна да е песента, а най-вече заради роклята, която се вдига нагоре и напълно неочаквано остава дупето й на показ.

И въпреки че вината не е нейна, мениджърският ѝ екип е убеден, че краткото показване на плът ще предизвика такова силно възмущение, че едно е сигурно - тя никога повече няма да излезе на музикалната сцена.

Снимка 583771

Източник: GettyImages

Всъщност по време на изпълнението Мадона тръгва надолу по стръмните стълби, облечена в дълга сватбена рокля. Когато стъпва на сцената, тя започва да танцува пред публиката, но обувката й се изхлузва от крака. Плавно, като да е част от хореографията на танца, Мадона се опитва да стигне до нея.

Тогава се случва и големият гаф. Воалите на роклята се обръщат нагоре и светлините на прожекторите огряват неволно показалите й се задни части.

"Стана случайно и дори не знаех, че дупето ми се вижда. Дори не беше цялото, а само част от него", разказва тя пред Джими Фалън в The Tonight Show.

"Това бяха дните, когато не трябваше да си показваш дупето, за да имаш кариера. Сега е обратното." След края на шоуто мениджърът на Мадона е категоричен, че с кариерата ѝ е свършено.

Изпълнителката си спомня и деня, когато за първи път вижда как хората танцуват на нейната музика в клуб, наречен Danceteria, пише Bang Showbiz.

Мадона, „Батман се завръща“, Madame X и ролята в „Матрицата“, която отказва

Решенията, за които Мадона ще съжалява цял живот

Не знаехме, че е способна на такова нещо

Тя обяснява, че това се е случило, когато "най-накрая накарах този човек, Марк Каминс, да ми пусне касетата с парчето "Everybody". "...когато той я пусна, всички станаха и започнаха да танцуват. Това направо ме накара да полудея."