"Съдейки по това какво съм преживяла аз, вярвам на тези жени." Това казва супермоделът от 90-те Линда Еванджелиста по повод повдигнатите обвинения в изнасилване срещу бившия й съпруг - бившият президент на Elite Models Жералд Мари. Моделът споделя подробности в ексклузивно интервю за The Guardian.

"По време на връзката си с Мари не съм подозирала за тези посегателства. Затова е нямало как да помогна на тези жени." 55-годишната Еванджелиста е женена за Мари от 1987 г. до 1993 г. "Вярвам, че казват истината. Сърцето ми се къса, защото това е рана, която може никога да не бъде излекувана."

Еванджелиста е от топ моделите на 90-те заедно със Синди Крофърд, Наоми Кембъл и други. Нейната задочна намеса в обвиненията срещу Мари се налага, след вече девет жени официално искат да съдят бившия й съпруг за сексуални посегателства.

Сред тях са моделът Каре Отис, която е била на 17, когато е изнасилена от Мари, както и моделите Джил Дот, Еба Карлсон. Уенди Уолш, Ан Магуайър, Ей Джей Моран. За момента Мари и адвокатите му отхвърлят всички обвинения.