След няколко дни ще се навърши точно година от смъртта на Елизабет Втора - най-дълго управлявалият монарх на Великобритания. Тепърва обаче ще виждаме името на кралицата на много места, макар за използването му да важат строги правила.

Елизабет Втора и как ще се използва името на покойната кралица

Кой има право да ползва името на Елизабет Втора

Правителството налага строги правила

Да кръстиш цяло летище на нея обаче съвсем не е проблем. Летището в Льо Туке - град в северозападна Франция, е получило одобрение от Бъкингамския дворец да бъде преименувано в чест на кралицата.

Така то ще носи наименованието летище "Елизабет Втора Льо Туке Пари Плаж" макар все още да не е обявена официална дата, на която това ще се случи. От градската управа поясняват пред ВВС, че така отдават почит на една "велика кралица", която е харесвала "най-британския от всички френски градове".

Снимка 631042

Източник: iStock

Льо Туке е било място, където чичото на Елизабет Втора Едуард Осми често е посещавал. Той се е наслаждавал на конна езда или ветроходство край бреговете на градчето, като понякога е бил придружаван от племенницата си, когато тя все още не е била кралица.

Крал Чарлз и задълженията, с които натовари принц Уилям

Какво очаква Чарлз от Уилям

Тежко е да си престолонаследник

Летището в града е построено през 30-те години на миналия век с ясната идеята да се осигури по-лесен транспорт за британците, които искат да почиват на френското крайбрежие. Льо Туке се намира на час път с кола от по-големия Кале.