Пожарите в Амазонската джунгла от преди няколко месеца се превърнаха в една от най-обсъжданите теми, заради катастрофалните екологични последици, които това природно бедствие има върху целия свят.

Амазонската джунгла, реакциите на звездите след пожарите и какво можем да направим, за да помогнем

Звездите сигурно са изгорели - бездействието на известните към Амазонската джунгла

Какво можем да направим, за да помогнем

Множество известни личности изразиха подкрепата си в борбата с пожарите, като голям процент от тях дариха средства на различни благотворителни организации, които защитават тези ценни екосистеми.

В борбата с пожарите се включи и противопожарната бригада в Алтер ду Шау, която от 2018 г. помага на пожарната в горите в окръг Пара в Бразилия. Регионалната полиция обаче има опасения, че въпросната бригада умишлено е подпалвала участъци, за да получава дарения. Четирима човека дори са арестувани, като се води допълнително разследване по случая.

Според бразилският президент Жаир Болсонаро, Леонардо ди Каприо също има вина в тази ситуация, тъй като по думите на държавния глава американският актьор е дарил 500 хиляди долара на организацията, която се спряга за един от виновниците за пожарите.

Леонардо ди Каприо отрече да е дарявал подобна сума на споменатата бригада, но и използва случая да защити тази и подобен тип благотворителни организации. По думите му бъдещето на много незаменими екосистеми е застрашено и затова актьорът е горд, че подкрепя различни структури, които ги защитават.

Леонардо ди Каприо, изсичането на горите в Румъния и как актьорът подкрепи протестите в страната

Как Леонардо ди Каприо подкрепи румънците

Новата кауза на актьора