Леонардо ди Каприо е символ на Холивуд повече от четвърт век - от първата му значима роля в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" до дългоочаквания Оскар за "Завръщането".

Леонардо ди Каприо, почивката му на остров Сейнт Бартс и как актьорът спаси живота на човек

Лео ди Каприо спаси човешки живот

Случка по празниците

Той е известен с всички герои, които изиграва, но е обичан най-вече заради Ромео, Джак Доусън, Джей Гетсби, Джордан Белфорт, Дом Коб, Франк Абаняле, Хю Глас и много други.

На 11 ноември актьорът навършва 46 години. За 46 години той успява да спечели 260 милиона щатски долара, а на тази възраст определено знае и как да харчи парите си.

Когато не купува луксозни часовници, острови или екологични курорти обаче, актьорът полага сериозни усилия да балансира пилеенето на пари за себе си с не по-малко скъпи жестове към обществото.

Той прекарва голяма част от времето си във финансирането на фондация "Леонардо Ди Каприо", чиято мисия е посветена на екологията. Наскоро актьорът отпразнува 20-годишнината от нейното основаване, точно когато тя успява да набере 100 милиона долара за спасяването на света.

И това със сигурност е страхотно. The Travel селектира и някои от нещата, които Лео си купува, докато балансира между активизъм и звезден статус.

Екзотични домашни любимци

Ди Каприо обича да прекарва време с уникалния си домашен любимец: костенурка сулката, чиито вид е застрашен.

Снимка 504524

Източник: iStock

Тези животни могат да живеят до 80-годишна възраст.

Душове с витамин С

В един от апартаментите си, актьорът монтира душ, от който тече... витамин С. Витаминът неутрализира хлора в чешмяната вода, заздравява кожата, косата и ноктите, и подобрява усвояването на хранителните вещества и антиоксидантите. Нищо чудно че Лео изглежда толкова добре за възрастта си.

Екшън фигури

Малко известен факт е, че Леонардо Ди Каприо е голям почитател на събирането на екшън фигури, като има повече от 150 фигури от "Междузвездни войни", приблизително 200 космически робота и над 200 фигури на супергерои.

Съобщава се, че една от фигурите му Jawa Star Wars струва 18 000 долара.

Частен остров

През 2005 г. Ди Каприо купува остров, разположен край бреговете на Белиз, за сумата от 1.75 милиона щатски долара. Той твърди, че планира да го използва за изграждането на еко курорт, наречен Blackadore Caye.

Селището ще се захранва изцяло от възобновяеми източници на енергия, а основното му предназначение ще бъде повишаване на биологичното здраве на видовете на острова и във водите около него.

Черепи на динозаври

Изглежда Ди Каприо е фен на динозаврите или поне така говори колекцията му от кости и черепа на праисторически влечуги.

Още през 2007 г. той се опитва да купи череп на динозавър на търг, проведен от аукционната къща I.M. Chait Gallery в Лос Анджелис, но губи от Никълъс Кейдж. По-късно ди Каприо купува череп на Мосазавър на цена между 35 000 и 40 000 долара.

Инвестиции в произведения на изкуството

Леонардо ди Каприо харчи огромни суми за картини и през годините създава уважавана лична колекция, с която силно се гордее.

Всъщност, дори направи следващата стъпка в тази посока - реши да стане инвеститор в приложението Magnus Art, което предоставя изчерпателна информацията за произведения на изкуството, снимани от потребителите.