Ако бяха на мястото на Леонардо ди Каприо, повечето хора биха се наслаждавали на положителните отзиви, които получава "Имало едно време в Холивуд".

"Имало едно време в Холивуд", Куентин Тарантино, Леонардо ди Каприо, Брад Пит и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Имало едно време в Холивуд"

Куентин Тарантино не изневерява на себе си

Лео обаче не прави само това. Добре знаем, че той е един от най-изявените защитници на околната среда сред известните личности.

Пожарите, които опустошават тропическите гори на Амазония, не останаха извън фокуса на актьора. Леонардо ди Каприо сподели в Instagram снимка на един от бушуващите пожари и не пропусна да спомене факта, че именно тези гори осигуряват около 20% от кислорода на планетата.

Както и че са жизненоважни за природното разнообразие. Това, което вбесява актьора, е, че Амазония гори от почти три седмици, а медийното отразяване на проблема почти липсва и то се е появило едва през последните няколко дни.

Амазонка, пожарът в тропическите гори и какви са мащабите на бедствието

Амазонка гори, целият свят изгаря

Белите дробове на планетата са в пламъци

Всъщност, първоизточникът на снимката и описанието под нея е природозащитникът Ник Рос, но споделяйки я, актьорът изразява пълната си подкрепа с написаното. Той дори сподели още няколко снимки, които целят да информират хората как могат да помогнат за потушаването на пожарите.

"Лед върху огън", HBO, Леонардо ди Каприо и какво ще видим в документалния филм

"Лед върху огън" и как да спрем климатичните промени

Документалният филм на Леонардо ди Каприо има за цел да промени начина ни на мислене